Η ελευθερία χωρίς σοσιαλισμό είναι προνόμιο και αδικία και ο σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία είναι υποδούλωση και βαρβαρότητα . .Μιχαήλ Μπακούνιν

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Χτίζουν νέες φυλακές για τους αγωνιστές Να χτίσουμε τις ταξικές δομές που θα τις γκρεμίσουν



«Η φυλακή ως κοινωνική προστασία; Ποιο τερατώδες μυαλό συνέλαβε τέτοια ιδέα; Σαν να λες ότι η υγεία μπορεί να προαχθεί με μια διαδεδομένη μόλυνση».
 Έμμα Γκόλντμαν
Στην Ελλάδα του μεσοπολέμου, το Kράτος θεσπίζει ειδικό νόμο για να αντιμετωπίσει την οργάνωση των εργατών και τις επαναστατικές ιδέες που άρχισαν να εξαπλώνονται ανάμεσα στους εκμεταλλευόμενους -το λεγόμενο ιδιώνυμο- , που στόχευε ευθέως όσους διέδιδαν ιδέες που θεωρούνταν εχθρικές προς την άρχουσα τάξη και συμμετείχαν ενεργά στους εργατικούς αγώνες. Σήμερα, Κράτος-Κεφαλαίο, θωρακίζουν περαιτέρω το νομικό τους οπλοστάσιο (τρομονόμοι, κουκουλονόμοι, απαγόρευση διαδηλώσεων, εφαρμογή μέτρου επιστράτευσης κ.τ.λ.) για να πατάξουν με αιχμή τη «Δικαιοσύνη» τον εσωτερικό εχθρό, δηλαδή όσους αγωνίζονται ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.
Στις ελληνικές φυλακές μετράμε ήδη δεκάδες πολιτικούς κρατούμενους, ενώ στη λίστα προστίθενται και οι περιπτώσεις προφυλάκισης κατηγορούμενων για ενέργειες λαϊκής αντιβίας (βλ. πυρπόληση εργοταξίου στις Σκουριές Χαλκιδικής). Στην προσπάθεια τρομοκράτησης και εξόντωσης αγωνιστών κατασκευάζονται ένοχοι, ποινικοποιούνται φιλικές και συντροφικές σχέσεις, επιβάλλονται τεράστιες ποινές φυλάκισης και ειδικές συνθήκες κράτησης.
Στην παραπάνω κατεύθυνση βρίσκεται και ο νέος νόμος που προβλέπει δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας, τύπου Γ, ενώ με βάση αυτό το νόμο στις υπάρχουσες φυλακές θα μπορούν να δημιουργηθούν και τμήματα τύπου Γ. Πρόκειται για δημιουργία φυλακών μέσα στις φυλακές, με τους κρατούμενους σ’ αυτή τη κατηγορία φυλάκισης να δέχονται ακόμη πιο αυταρχική μεταχείριση και δε θα έχουν κανένα δικαίωμα άδειας, δε θα μπορούν να προβούν σε ενέργειες μείωσης της ποινής τους, δε θα μπορούν να επικοινωνούν με συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα, με αύξηση της υποχρεωτικής φυλάκισης στα 20 χρόνια, θα παραμένουν στις φυλακές αυτές για τουλάχιστον 10 χρόνια, θα δέχονται αυστηρότερη επιτήρηση κ.ά. Ταυτόχρονα, σ’ αυτή τη νέα κατηγορία φυλακής θα προωθείται ο χαφιεδισμός και οι καταδότες θα ανταμείβονται και θα δέχονται διαφορετική μεταχείριση. Αυτός ο νόμος, δεν αφορά μόνο όσους έχουν καταδικαστεί, αλλά και όσους κατηγορηθούν για τρομοκρατία ή θεωρηθούν «επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια ή την ασφάλεια της χώρας»
Κράτος-Κεφάλαιο έχοντας το φόβο μιας κοινωνικής αναταραχής προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας και παραδειγματισμού. Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο διατρανώνουμε ότι στο πεδίο της καταστολής και κρατικής τρομοκρατίας, ό,τι φαντάζει ακόμα μακρινό και «στοχεύει άλλους», στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά το μήνυμα. Μήνυμα τρομοκρατίας προς την εργατική τάξη και στα κομμάτια της που αγωνίζονται: Όποιος αντιστέκεται θα εξοντώνεται. Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να πάρει θέση και να αγωνιστεί ενάντια σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις, χαλώντας τα σχέδια των οικονομικών μας δυναστών και των υπηρετών τους.
Η τοπική ένωση Βόλου της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, καλεί κάθε εργατικό σωματείο, εργατική συλλογικότητα και κάθε κοινωνικό αγωνιστή που δέχεται την εξοντωτική εκμετάλλευση και καταπίεση του Κεφαλαίου-Κράτους στην πορεία ενάντια στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας, την Παρασκευή 4 Απριλίου, στις 7μμ, στην πλατεία του Αγ. Νικολάου. Με ταξικούς αγώνες να επιβάλλουμε τη μη εφαρμογή και ανατροπή αυτού του νόμου και να παλέψουμε ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, που «γεννά» αυτό το νομικό οπλοστάσιο, γιατί το χρειάζεται.
  • ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
  • ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  • ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ