Η ελευθερία χωρίς σοσιαλισμό είναι προνόμιο και αδικία και ο σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία είναι υποδούλωση και βαρβαρότητα . .Μιχαήλ Μπακούνιν

Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΑΙ Σ' ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΒΟΛΟΥ

Μια ακόμη εργοδοτική δολοφονία έρχεται να προστεθεί στη λίστα των εργατών που θυσιάζονται καθημερινά για τα κέρδη του Κεφαλαίου. Είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι η πλημμελής ασφάλεια στους χώρους εργασίας για τη συρρίκνωση του κόστους παραγωγής, η πρόσληψη λιγότερων εργατών απ’ όσους στην πραγματικότητα χρειάζονται για να επιτελεστεί ένα έργο, οι ψυχολογικές και ηθικές πιέσεις για αύξηση της παραγωγής σε λιγότερο χρόνο, με δυο λόγια η εντατικοποίηση της εργασίας και το αίσθημα της ανασφάλειας και της τρομοκρατίας της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους, είναι οι παράγοντες που ευθύνονται για τις εργοδοτικές δολοφονίες που πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο με τη σύμφωνη γνώμη Κράτους και Κεφαλαίου. Είναι εξοργιστικό να αποκαλείται «ατύχημα» -όπως θέλει ο καθεστωτικός τοπικός τύπος να το περιγράφει- ένα έγκλημα που εντείνεται τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα τα «μνημόνια» ή την «οικονομική κρίση» και που ισχυροποιείται με απόλυτη νομική θωράκιση από το κράτος. Οι εργοδοτικές δολοφονίες αποτελούν ακριβώς την ουσία του καπιταλισμού και όχι κάποια «κακιά στιγμή».
Η δεξαμενή βάθους έξι μέτρων, στην οποία πνίγηκε ο χαλυβουργός εργάτης είναι εκτός του κτιριακού συγκροτήματος παραγωγής του εργοστασίου κι είναι εντοιχισμένη στο έδαφος με απουσία περίφραξης ή κιγκλιδώματος. Ο εργάτης πήγαινε μόνος του στη δεξαμενή, καθώς η εταιρεία αρνιόταν να προσλάβει δεύτερο άτομο, ενώ οι εργαζόμενοι εργάζονται σε 12ωρες βάρδιες, για να ασκήσει την πιο στυγνή εκμετάλλευση και να μειώσει το κόστος, ενώ στο χώρο δεν υπήρχε μέριμνα για να υπάρχει φωτισμός, ώστε να έχει κάποιος μια βασική ορατότητα. Η παραπάνω κατάσταση, λοιπόν, έχει όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν μια δολοφονία, μια δολοφονία του Μάνεση ιδιοκτήτη της Χαλυβουργίας, σε βάρος της τάξης μας η οποία είναι χρέος μας να μην αφήσουμε αναπάντητη.
Απέναντι σ’ όλα αυτά, καλούμε το επιχειρησιακό σωματείο να ξεκινήσει Απεργία Διαρκείας μέχρι να αναβαθμιστούν στην πράξη πλήρως οι συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής όλου του εργασιακού χώρου και μέχρι να προσληφθούν και άλλοι εργάτες, έτσι ώστε να μη δουλεύει κανένας ούτε λεπτό πάνω από το 8ωρο στο αιματοβαμμένο κάτεργο του Μάνεση. Ταυτόχρονα, καλούμε το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» από σήμερα κιόλας να κηρύξει και να οργανώσει Απεργία Διαρκείας σ’ όλο τον κλάδο του Μετάλλου σε μια κίνηση ταξικής αλληλεγγύης και ενάντια στο κοινό εχθρό όλης της εργατικής τάξης, τους εκμεταλλευτές μας, που η οικονομική τους κυριαρχία πάνω στις ζωές μας έχει σε κάθε εργασιακό χώρο την ίδια μορφή. Η εργατική τάξη του Βόλου πρέπει άμεσα να βγει στο δρόμο σε πορείες-συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και να ανοίξει το θέμα σε κάθε χώρο δουλειάς της περιοχής. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Βόλου που ανέκαθεν λάμπει δια της απραξίας του, ας σταματήσει επιτέλους να παίζει το ρόλο του κομπάρσου και ας δείξει επιτέλους λίγη αξιοπρέπεια κηρύττοντας απεργία στο νομό.
Σήμερα, 6/12, που πριν 6 χρόνια δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τον πολιτικό εκφραστή των αφεντικών, το Κράτος, είναι η πιο κατάλληλη μέρα τα συνδικάτα στο Μέταλλο, αλλά και κάθε συνδικάτο, να κατέβουν μαχητικά στο δρόμο, ξεκινώντας από σήμερα τις κινητοποιήσεις τους και διαδηλώνοντας ενάντια στον κοινό εχθρό όλου του κόσμου της Εργασίας: το Κράτος και το Κεφάλαιο. Είναι ακριβώς η Ελλάδα της αστικής δημοκρατίας του 2014, που αν δεν σε δολοφονήσει με το 12ωρο στο χώρο εργασίας, θα σε δολοφονήσει με το πιστόλι της αστυνομίας στο δρόμο. Να οργανώσουμε τις συνθήκες της ταξικής μας αντεπίθεσης και τις νέες ταξικές μας δομές απεγκλωβισμένες από τον γραφειοκρατικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό και να φροντίσουμε να συντρίψουμε μια για πάντα τους εχθρούς της τάξης μας.
Η Τοπική Ένωση Βόλου της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καλεί σήμερα 6/12, τα συνδικάτα, κάθε εργατική συλλογικότητα και καθέναν που δέχεται την κυριαρχία Κράτους-Κεφαλαίου στην πορεία 6μμ, από το Θόλο του Πανεπιστημίου (κτίριο Παπαστράτου).
  • ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ
  • ΤΑΞΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΑ
  • Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
  • ΚΑΛΕΣΜΑ: 18:00 ΘΟΛΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ