Η ελευθερία χωρίς σοσιαλισμό είναι προνόμιο και αδικία και ο σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία είναι υποδούλωση και βαρβαρότητα . .Μιχαήλ Μπακούνιν

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ , Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ



Στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση που αποτελεί από τους σκληρότερους μηχανισμούς του κεφαλαίου σε κρίση, από κοινού με το αμερικάνικο κεφάλαιο, στηρίζουν κι οπλίζουν τις ένοπλες φασιστικές ομάδες με σκοπό η χώρα να περάσει στον έλεγχο και στη δικιά τους διαχείριση. Με αυτές τις ομάδες συγκρούστηκαν οι ομάδες καταστολής του απολυταρχικού καθεστώτος της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς, η οποία δεχόταν την ενίσχυση της Ρωσίας και στόχος της ήταν να διατηρήσει την κυριαρχία της και τον έλεγχο-διαχείριση του ουκρανικούς κράτους.
Η νέα φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, αποτελεί τσιράκι του ευρωπαϊκού και αμερικάνικου κεφαλαίου, ενώ κάτοικοι της Κριμαίας δεν αναγνώριζαν τη νέα αυτή κυβέρνηση και επιδίωκαν την προσάρτηση στη Ρωσία, με το ρωσικό ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο να στέλνει στρατεύματα στην περιοχή για την κατοχύρωση της κυριαρχίας του, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.
Ζούμε στη μέση μιας παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, την οποία χρόνο με το χρόνο και μέρα με τη μέρα τη βιώνουμε ως εργαζόμενοι όλο και πιο έντονα στις ζωές μας. Είναι ξεκάθαρο ότι σε επίπεδο Ευρώπης, αλλά και παγκοσμίως, όποιες και αν είναι οι κινήσεις-επιλογές των καπιταλιστών, η εξαθλίωση και η οικονομική εκμετάλλευση που βιώνουμε ως τάξη θα εντείνεται, ενώ θα καλούμαστε να πληρώσουμε για μια κρίση που ούτε δημιουργήσαμε, ούτε είμαστε υπεύθυνοι. Απέναντι στις μεθοδεύσεις του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές του ορέξεις, οι εργάτες διεθνώς με όπλο τους την αλληλεγγύη να οργανώσουν την ταξική τους αντεπίθεση ενάντια στους εκμεταλλευτές-καταπιεστές τους και να παλέψουν για την ενότητα τους και τη χειραφέτηση τους. Απέναντι στις φασιστικές συμμορίες, που δημιουργούνται για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, να αντιτάξουμε την αντιφασιστική και την αντικαπιταλιστική επιφυλακή του κόσμου της εργατικής τάξης οργανώνοντας επιτροπές λαϊκής αυτοάμυνας, ντόπιων και μεταναστών, σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά, ενισχύοντας και αλλάζοντας τα σωματεία και τις εργατικές μας δομές, δυναμώνοντας τις εργασιακές κι απεργιακές επιτροπές με όπλο μας την εργατική αλληλεγγύη ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, εθνικότητας, η οποία αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για την προάσπιση των ζωών μας, των δικαιωμάτων μας και των διεκδικήσεων μας.
Η τοπική ένωση Βόλου της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε συμμετέχει και καλεί το συνδικαλιστικό κι εργατικό κίνημα στην αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική-αντι-Ε.Ε. συγκέντρωση την Παρασκευή 21/3 στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και στις φασιστικές ομάδες που τις εκτρέφει γιατί τις χρειάζεται, οργανώνουμε την ταξική μας πάλη διεθνιστικά και κλιμακώνουμε τη σύγκρουση με Κράτος-Κεφάλαιο με στόχο την Γενική Αντικαπιταλιστική Απεργία και τη χειραφέτηση της τάξης μας.


- ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
- ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
- ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ