Η ελευθερία χωρίς σοσιαλισμό είναι προνόμιο και αδικία και ο σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία είναι υποδούλωση και βαρβαρότητα . .Μιχαήλ Μπακούνιν

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Να μετατρέψουμε το οικονομικό πραξικόπημα του Κεφαλαίου σε εργατική αντικαπιταλιστική αντεπίθεση. Να σπάσουμε στην πράξη τα εργοδοτικά λοκ-άουτ με Γενική Απεργία ενάντια στα αφεντικά.

              
                        


Ένα κίνημα πραξικοπήματος του Κεφαλαίου εκτυλίσσεται την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα. Με αφορμή την κήρυξη του δημοψηφίσματος και τους υποτιθέμενους κινδύνους που αυτό κουβαλά και τον έλεγχο κεφαλαίων που επέβαλε το τραπεζικό σύστημα, ένας μεγάλος αριθμός εργοδοτών κήρυξε στάση πληρωμών προς τους εργαζόμενους. Η πρακτική αυτή συνοδεύεται από ένα κρεσέντο εργοδοτικών εκβιασμών και τρομοκρατίας, που φυσικά εκτείνονται πολύ πέρα από το δημοψήφισμα, και φθάνει μέχρι τα ανοικτά και αυθαίρετα λοκ-άουτ σε έναν σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων. Στην πράξη, πρόκειται για την όξυνση ενός φαινομένου που αναπτύσσεται καθ’ όλη την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, από το 2009 μέχρι σήμερα. Σε αυτό το διάστημα, η οικονομία στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην απλήρωτη και την κακοπληρωμένη εργασία των ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. Η σημερινή πρακτική των εργοδοτών, αποδεικνύει ότι το ζήτημα που τίθεται σε σχέση με τη συμφωνία, το μνημόνιο, τα νέα μέτρα και το δημοψήφισμα, δεν έχει καμία σχέση με εθνικά ή άλλα παρόμοια συμφέροντα, είναι αποκλειστικά ταξικό. Τα αφεντικά δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να ψάχνουν αφορμές για να καταστήσουν φτηνότερη την εργατική δύναμη και να εντατικοποιήσουν την εκμετάλλευση που ασκούν.
Είναι προφανές ότι το Κεφάλαιο, μετά από πέντε χρόνια ασύλληπτης και βάρβαρης επίθεσης στους/στις εργαζόμενους/ες και τα δικαιώματά τους, επιχειρεί να τελειώσει οριστικά και με τις αντιστάσεις και την άμυνα της κοινωνίας και των εργαζομένων, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο και την παρουσία μιας νωθρής κυβέρνησης που επιχειρεί να παίξει ρόλο «κυανόκρανου», τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την μακρά παράδοση των ρεφορμιστικών κυβερνήσεων που υπήρξαν ιστορικά το βούτυρο στο ψωμί του Κεφαλαίου.
Οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες, οι συνταξιούχοι/ες, δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να χρεωθούμε ένα ευρώ (ή δραχμή ή γρόσι –μας είναι αδιάφορο) παραπάνω, για λογαριασμό της καπιταλιστικής κρίσης. Αντίθετα, απαιτούμε να μας επιστραφούν όσα μας κλάπηκαν στα χρόνια της καπιταλιστικής «κρίσης» αλλά και στα χρόνια της καπιταλιστικής «ομαλότητας» και διακηρύσσουμε την αδήριτη ανάγκη για έναν άλλο κόσμο, χωρίς τάξεις, χωρίς την παρασιτική λειτουργία του Κεφαλαίου που εκμεταλλεύεται τον κόπο μας κι έπειτα επιχειρεί να μας πνίξει στα αδιέξοδά του.
Το πραξικόπημα που επιχειρεί το Κεφάλαιο πρέπει να απαντηθεί από την εργατική τάξη.
Η Τοπική Ένωση Βόλου της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ καλεί το εργατικό κίνημα και συνδικαλιστικό κίνημα να μην αφήσει αναπάντητη τη νέα ιταμή πρόκληση των αφεντικών. Καλούμε τον κόσμο της Εργασίας σε επαγρύπνηση και σε άμεση απάντηση-δράση όπου παρατηρούνται στάσεις πληρωμών και εκβιαστικά κλεισίματα. Απαιτούνται άμεσες και δυναμικές παρεμβάσεις στις επιχειρήσεις που δεν πλήρωσαν ή δεν άνοιξαν σήμερα. Απαιτείται η προετοιμασία της Γενικής Απεργίας ενάντια στο Κεφάλαιο!
Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την συγκέντρωση-παρέμβαση που καλεί η ανοιχτή συνέλευση ενάντια σε ΟΛΑ τα μνημόνια, την Τετάρτη 7μμ, στο θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε ένα πλαίσιο συντονισμού με τις δυνάμεις του αντικαπιταλιστικού κι εργατικού κινήματος. Οργανώνουμε το ταξικό μέτωπο ενάντια στο Κεφάλαιο και το «κίνημά» του και το σπάσιμο του εκφοβισμού και της προπαγάνδας που επιχειρείται υπέρ των μνημονίων κάθε είδους.


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ