Η ελευθερία χωρίς σοσιαλισμό είναι προνόμιο και αδικία και ο σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία είναι υποδούλωση και βαρβαρότητα . .Μιχαήλ Μπακούνιν

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ Ν.ΡΩΜΑΝΟ Η.ΚΩΣΤΑΡΗ ΚΑΙ Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟ

Στην Ελλάδα του μεσοπολέμου, το Kράτος θεσπίζει ειδικό νόμο για να αντιμετωπίσει την οργάνωση των εργατών και τις επαναστατικές ιδέες που άρχισαν να εξαπλώνονται ανάμεσα στους εκμεταλλευόμενους -το λεγόμενο ιδιώνυμο- , που στόχευε ευθέως στην καταστολή όσων διέδιδαν ιδέες που θεωρούνταν εχθρικές προς την αστική τάξη και συμμετείχαν ενεργά στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες. Σήμερα, Κεφάλαιο και Κράτος, θωρακίζουν περαιτέρω το νομικό τους οπλοστάσιο (τρομονόμοι, κουκουλονόμοι, απαγόρευση διαδηλώσεων, εφαρμογή μέτρου επιστράτευσης κ.τ.λ.) για να πατάξουν με αιχμή τη «Δικαιοσύνη» τον εσωτερικό εχθρό, δηλαδή όσους αγωνίζονται ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και το πολιτικό του μαντρόσκυλο, το Κράτος.
Στις ελληνικές φυλακές μετράμε ήδη δεκάδες πολιτικούς κρατούμενους από την αναρχία και την επαναστατική αριστερά, ενώ στη λίστα προστίθενται και οι περιπτώσεις προφυλάκισης κατηγορούμενων για ενέργειες λαϊκής αντιβίας (βλέπε πυρπόληση εργοταξίου στις Σκουριές Χαλκιδικής). Στην προσπάθεια τρομοκράτησης και εξόντωσης αγωνιστών κατασκευάζονται ένοχοι, δημιουργούνται φυλακές υψίστης ασφαλείας, τύπου Γ’, ποινικοποιούνται συντροφικές σχέσεις, επιβάλλονται τεράστιες ποινές φυλάκισης και ειδικές συνθήκες κράτησης.
Σ’ αυτό το πλαίσιο και ο αναρχικός Νίκος Ρωμανός, που καταδικάστηκε από το Κράτος για την απαλλοτρίωση τράπεζας στο Βελβεντό, έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις μέσα από τη φυλακή την περασμένη άνοιξη και πέρασε σε μια πανεπιστημιακή σχολή, κι ενώ ήταν αναφαίρετο δικαίωμα του να του χορηγηθούν εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα της σχολής του, οι αιτήσεις του γι’ αυτό το σκοπό κατέληξαν στα αζήτητα. Για να διεκδικήσει ανάσες ελευθερίας και το δικαίωμα του να του χορηγηθούν οι εκπαιδευτικές άδειες, ο Ν.Ρωμανός από τις 10/11/2014 ξεκίνησε απεργία πείνας και αυτή τη στιγμή η υγεία του βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση με τη ζωή του να τίθεται σε κίνδυνο. Ως έμπρακτη αλληλεγγύη στο Ν. Ρωμανό ξεκίνησε και ο Γιάννης Μιχαηλίδης απεργία πείνας από τις 17/11/2014 η υγεία του οποίου επιδεινώθηκε.
Στον ίδιο αγώνα μπήκε και ο Ηρακλής Κωστάρης που κράτησε την απεργία πείνας για 30 ημέρες.Παρ’ότι σταμάτησε για τους δικούς του λόγους,συνεχίζει να αγωνίζεται για τις εκπαιδευτικές άδειες και για άλλα αιτήματα των φυλακισμένων (πολιτικών και ποινικών).Με την ίδια όμως απανθρωπιά συνεχίζει και το ελληνικό κράτος την εκδίκησή του εις βάρος ενός ακόμη πολιτικού κρατούμενου αποδεικνύοντας περίτρανα πως αντιμετωπίζει τελείως διαφορετικά αυτούς που αγωνίζονται ενάντια σε ένα σάπιο σύστημα, με αυτούς που το υπερασπίζονται.
Κράτος-Κεφάλαιο έχοντας το φόβο μιας κοινωνικής αναταραχής προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας και παραδειγματισμού. Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο διατρανώνουμε ότι στο πεδίο της καταστολής και κρατικής τρομοκρατίας, ό,τι φαντάζει ακόμα μακρινό και «στοχεύει άλλους», στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μήνυμα. Μήνυμα τρομοκρατίας. Καλούμε το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα σε επαγρύπνηση: Οι διώξεις αγωνιστών, ο κρατικός ρεβανσισμός και οι παρακρατικές επιθέσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν όσο ο ταξικός πόλεμος εντείνεται με φόντο την καπιταλιστική κρίση. Ο εχθρός είμαστε όλοι όσοι αντιστεκόμαστε και περνάμε σε θέσεις μάχης.
Καλούμε τα συνδικάτα και τις δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος να πάρουν θέση για τους πολιτικούς κρατούμενους που γεμίζουν τις ελληνικές φυλακές και να συμβάλλουν σε ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στους αναρχικούς Ν.Ρωμανό και Γ. Μιχαηλίδη αλλά και στον Ηρακλή Κωστάρη.
Η τοπική ένωση Βόλου της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο Ν. Ρωμανό, Η. Κωστάρη και Γ. Μιχαηλίδη και καλεί κάθε εργατικό σωματείο, εργατική συλλογικότητα και κάθε κοινωνικό αγωνιστή που δέχεται την εξοντωτική εκμετάλλευση και καταπίεση του Κεφαλαίου-Κράτους στην πορεία αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό Σάββατο 29/11 12:00 Αγ. Νικόλαο.


  • ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Ν.ΡΩΜΑΝΟΥ ΚΑΙ Η. ΚΩΣΤΑΡΗ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
  • ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
«Η φυλακή ως κοινωνική προστασία; Ποιο τερατώδες μυαλό συνέλαβε τέτοια ιδέα; Σαν να λες ότι η υγεία μπορεί να προαχθεί με μια διαδεδομένη μόλυνση».
Έμμα Γκόλντμαν