Η ελευθερία χωρίς σοσιαλισμό είναι προνόμιο και αδικία και ο σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία είναι υποδούλωση και βαρβαρότητα . .Μιχαήλ Μπακούνιν

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ, ΘΟΔΩΡΗ ΣΙΨΑ

Στις 5 Μάη του 2010, χιλιάδες εργάτες παίρνουν μέρος στη γενική απεργία και τη συγκέντρωση ενάντια στο πρώτο Μνημόνιο. Ακολουθεί ο εμπρησμός της Μαρφιν και το τραγικό γεγονός του θανάτου 3 εργαζομένων.Σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 29 Απρίλη 2011 , τέσσερα άτομα προσάγονται ως ύποπτοι για τον εμπρησμό. Οι κατηγορίες συγκεντρώνονται στο πρόσωπο του ενός, του Θοδωρή Σίψα. Από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, μοιάζει εμφανής η προσπάθεια του Κράτους να στήσει άλλη μια σκευωρία, μια ξεκάθαρη πολιτική δίωξη.

Η επίθεση του Κεφαλαίου ενάντια στην Εργασία που εκδηλώνεται με ένταση τα τελευταία χρόνια, επιβάλλει ανάλογες πολιτικές από τη μεριά του Κράτους και των μηχανισμών του προκειμένου να κατασταλεί οποιαδήποτε αντίσταση από τη μεριά της εργατικής τάξης. Μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η ποινικοποίηση μεμονωμένων αγωνιστών, η δημιουργία «υπόπτων» και «ενόχων» με την αρωγή των ΜΜΕ, οι πολιτικές διώξεις που συνοδεύονται από κατασκευασμένα ενοχοποιητικά στοιχεία κατά παραγγελία της ΓΑΔΑ και οι προφυλακίσεις. Όλα αυτά στοχεύουν στην ευρύτερη ποινικοποίηση του αντικαπιταλιστικού κινήματος.

Η περίπτωση του Θ. Σίψα, όπου ένα ανώνυμο σημείωμα με παραλήπτη τη ΓΑΔΑ τον καταδεικνύει ως τον βασικό ένοχο του εμπρησμού, είναι άλλη μια στον μακρύ κατάλογο των σκευωριών που το Κράτος στήνει προκειμένου να αντιμετωπίσει ποινικά την αντεπίθεση της τάξης ενάντια στο Κεφάλαιο. Προκειμένου ο κόσμος της Εργασίας να πειθαρχήσει στη νέα πραγματικότητα.

Η Α.Π Ροσινάντε στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό του Θ. Σίψα και καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 9/12, στο Πρωτοδικείο.